124

tala fou

I le avea ai o se mea e fiafia i ai, ua leva ona faʻamalosia le leitio amateur e faʻataʻitaʻi i soʻo se mea o loʻo ia te oe.Ina ua manaʻo [Tom Essenpreis] e faʻaaoga lana 14 MHz antenna i fafo atu o lana faʻasologa masani, na ia iloa na ia manaʻomia se faʻalavelave faʻafetaui.O le ituaiga sili ona taatele o le L-Match circuit, lea e faʻaogaina ai le capacitors fesuiaʻi ma inductors fesuiaʻi e fetuutuunai ai le faʻaogaina o le tele o taimi (resonance) o le antenna.E ui lava e le lelei i nisi o faʻasalalauga faʻapitoa, e lelei i le faʻaogaina o le va i le va o le 50 ohm impedance o le leitio ma le le iloa o le antenna.
E aunoa ma se masalosalo, sa sailia e [Tom] ni vaega i totonu o lana apa lapisi, e faaaoga ai ferrite rods, kelu vevela, uaea maneta, lipine apamemea ma nisi o tui 60 ml faaopoopo mai le leitio AM e tuufaatasia ai capacitors ma inductors.Fa'atasi.E mafai ona e vaʻaia o ia e olo ese le ogatotonu o le paʻu e faʻanofo ai le tootoo ferrite.Afifi le pito i fafo o le tui i le uaea electromagnetic, o le faatulagaga o le ferrite e mafai ona fetuunai e le plunger, ma o uiga o vaega e mafai ona suia e fetuunai le taamilosaga.Na lipotia mai e [Tom] na mafai ona ia faʻaogaina lana faʻalogo fou mo le faʻasalalau, ma matou te mautinoa e fiafia o ia e faʻaoga ana masini faʻaleleia.
Afai e te le fiafia i le leitio amateur, atonu e mafai ona matou tosina atu oe i lenei roketi e faavae i le tui, masini lomitusi lolomi 3D, po o le tosoina o le tui.E iai sau lava tagata ta'avale e fa'asoa?I soo se tulaga, tuʻuina atu i le laina vave!
E le o aʻu o se HAM ma ou te le iloa tele e uiga i le HF, ae ou te iloa i nisi o laina telefoni, atonu e tele le malosi o le TX, o lea o le a tele ai le voltage i luga o le antenna.Mata o se mea lelei le faʻapipiʻiina o se paipa palasitika e le faʻaogaina e tumu i le ea i le va o le antenna tuner ma le masini faʻatonutonu?
Na ia taʻua nisi o mataupu e uiga i le le atoatoa, e le o se faʻafitauli.Ou te manatua i se tusi na tusia e Doug Demaw na ia fai mai ai o ferrites e iu lava ina amio pei o le ea i luga o laina maualuga.
Na ou faʻaaogaina se ferrite rod i le 80m fox transmitter (3.5MHz).A fa'atusatusa i le paluga ferrite o taimi talafeagai, o le gau o lo'o i le va o le 5 dB.
O le a lenei uaea eletise eletise Amerika lea ou te vaʻaia i luga o le Initaneti, ma o le a le mea e fai i maneta?E faia i le sila?
Uaea maneta o se uaea apamemea ma se mea manifinifi insulating enamled layer.Ou te masalo e faaigoa i lenei auala aua e masani ona faʻaaogaina e fai ai coils electromagnetic, o lona uiga, mo uila afi / sipika leo vili / solenoids / winding inductors / etc.
Po'o, afai e leai sau tui, e mafai ona fa'aogaina nisi mea corflute/coroplast e fai ma vili muamua ma fa'ase'e ai le ferrite i totonu.Mo fa'amatalaga, fa'amolemole va'ai: https://www.youtube.com/watch?v=NyKu0qKVA1I
I le fa'aogaina o la matou 'upega tafa'ilagi ma au'aunaga, ua e malilie manino i le tu'uina oa matou fa'atinoga, fa'atinoga ma kuki fa'asalalauga.aoao atili


Taimi meli: Tes-10-2021