124

tala fou

I-foliga inductoro se vaega fa'a-eletise fa'aalumaga e fa'atupuina I-foliga maneta 'aui'i ma uaea apamemea enamelled, lea e mafai ona liua fa'ailo eletise i fa'ailoga fa'amaneta.

O le I-shaped inductor lava ia o se inductor.E afua mai i foliga o le auivi, lea e talitutusa ma le I-foliga, ma le matagi faʻapipiʻi i le slot o le "I".O tatou inductors masani omea fa'apipi'i, RF inductors,eletise eletise, inductors mode masani, inductors maneta matasele, ma isi aso nei, o le a tatou le faailoa atu nei inductors.O a ituaiga inductors latou?O le I-foliga inductor lena

I-foliga Inductor Core ata

I le avea ai ma se tasi o faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o le I-shaped inductor e le gata i le laʻititi laʻititi, ae faigofie foi ona faʻapipiʻi, o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma e faʻaitiitia ai le avanoa;maualuga Q vaega;O le capacitance tufatufaina e laʻititi;Ole maualuga ole resonance ole taimi;Fa'atonuga ta'iala fa'atonuga nila, e le faigofie ona fa'atupu fa'alavelave tapuni tapuni.

O leI-foliga inductorfa'aaoga le ta'avale e pasi ai le AC voltage ma le taimi nei.O le I-shaped inductance o le fua faatatau lea o le maneta flux o le ta'ita'i i le taimi nei e gaosia ai le alternating flux mageta faataamilo i le ta'avale pe a pasia e le ta'ita'i le AC.I-foliga inductor e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le matagaluega ma le faʻatonuga lelei o faailo, ma e masani ona fesoʻotaʻi ma le sapalai eletise.

O le mautu o le I-shaped inductor e maualuga atu nai lo le inductor lautele.O le taimi nei o loʻo ui atu i le matagaluega e faʻamautu, ma o le faʻaleleia o loʻo faʻaleleia atili.O le galuega autu a le I-shaped inductor o le faamama lea o faailoilo, faamama leo, faʻamautu le taimi nei ma pulea faʻalavelave electromagnetic, o se mea sili ona lelei mo le EMI.O le asō, ou te fia faʻasoa atu ia te oe e uiga i le fausaga ma uiga o le I-shaped inductor.

Fa'atulagaga ma le tu'ufa'atasiga o I-foliga inductor

O le auivi o le I-foliga inductor e fausia e le lagolago faʻamalo o le coil core coil.I-shaped inductor o se tasi lea o meatotino o le eletise faaeletonika po o masini, lea e faasino i: pe a suia le taimi nei, o nisi inductors tumau tele po o inductors fetuutuunai (e pei o oscillating coil, coil tetee i le taimi nei, ma isi) o le a faatupuina le malosi electromotive e tetee atu. suiga i le taimi nei ona o le induction electromagnetic.

O le faʻaaogaina masani I-foliga inductor e manatu o se faʻasalalauga tuʻufaʻatasia o le axial inductor, lea e tutusa ma le axial inductor i le faigofie o le faʻaoga.Ae ui i lea, o le faʻaaogaina masani I-foliga inductor e mafai ona i ai se ituaiga inductance tele, ma o le taimi nei e mafai ona faʻaleleia atili i le faʻaoga;

I le tele o tulaga, uaea enamelled (po o le uaea afifi vulu) o loo manua tuusao i luga o le auivi, ona tuu ai lea o le maneta autu, apamemea, uʻamea, ma isi.

O le auivi e masani lava ona faia i le palasitika, bakelite ma ceramics, ma e mafai ona faia i ni foliga eseese e tusa ai ma manaoga moni.E masani ona le fa'aogaina se auivi, ae vili sa'o le uaea fa'aigoa i luga ole maneta.

Ata o I-foliga inductor

faletupe ata

Uiga o I-foliga inductor

1. Laititi inductor tūsaʻo, nofoia avanoa faʻapipiʻi laʻititi;

2. Laiti tufatufaina capacitance ma le maualuga o le resonance taimi;

3. O le fausaga faʻapipiʻi taʻiala faʻapitoa e le faigofie ona mafua ai le taʻavale tatala.

4. Puipui i le PVC poʻo le UL vevela faʻafefe lima.

5. Ta'ita'i fua le puipuiga o le siosiomaga.

Uiga o I-foliga inductor

1. Inductance tulaga taua: 1.0uH i 100000uH.

2. Fa'atatau i le taimi nei: fa'avae i luga o le maualuga o le vevela, e le tatau ona sili atu i le 200C.

3. Va'aiga vevela fa'atino: – 20oC i le 80oC.

4. Malosiaga fa'amau: sili atu i le 2.5 kilokalama.

Galuega a I-foliga inductor

1. Malosiaga teuina ma faamama i le sapalai eletise e sili atu ona mautu le puna faʻaaliga eletise.

2. Oscillation, lea e fausia ai se vaega oscillation i le komipiuta fesuiaʻi e faʻamalosia ai le voltage

3. Anti faʻalavelave ma faʻalavelave faʻalavelave: e galue e pei o se laoa i le sapalai eletise ma se faiga faʻaeseese inductor e puipuia vaega harmonic i le sapalai eletise mai le faaleagaina o le laina eletise ma faʻalavelave i le sapalai eletise, taʻalo se matafaioi mautu.

Ole tele ole masini fa'aeletonika e iai RF inductors."Ina ia mafai ona siaki manu, o le paipa tioata ua totoina i totonu o le paʻu o a tatou manu faʻafale o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi i totonu," o le tala lea a Maria del Mar Villarrubia, o se inisinia suʻesuʻe ma atinaʻe a le Kamupani Plummer."O taimi uma lava e amata ai le taʻavale, o le a faʻatupuina fesoʻotaʻiga i le va o mea faʻapipiʻi e lua, tasi i totonu o le taʻavale ma le isi i totonu o le ki."

Ae ui i lea, e pei lava o ia vaega o loʻo i ai i soo se mea, o le RF inductors e iai foʻi faʻamatalaga patino.I totonu o se ta'amilosaga resonant, o nei elemene e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma capacitors e filifili ai se taimi faʻapitoa (e pei o le oscillating circuit, o le voltage controlled oscillator, ma isi).

RF inductors e mafai foi ona faʻaaogaina i faʻaogaina faʻafetaui talosaga e ausia ai le paleni faʻalavelave o laina faʻasalalau faʻamatalaga.E mana'omia lenei mea ina ia mautinoa lelei le tu'uina atu o fa'amatalaga i le va o ICs.

A faʻaaogaina e pei o le RF choke, e fesoʻotaʻi inductors i le faasologa i le matagaluega e fai ma filiga RF.I se faapuupuuga, o le RF choke o se faamama maualalo, lea o le a faʻaitiitia ai laina maualuga, ae o laina maualalo o le a le faʻalavelaveina.

O le a le tau Q?

Pe a talanoaina le faatinoga o le inductance, Q taua o se fua taua.Q tau o se faasino igoa e fua ai le faatinoga o inductance.Ose fuafa'atatau e leai ni fua e fa'aogaina e fa'atusatusa ai le fa'agasologa o le fa'agasologa ma le fua o le gau.

O le maualuga o le tau Q, o le latalata atu o le faʻatinoga o le inductor o loʻo i le faʻaogaina lelei e leai se gau.O lona uiga, e sili atu le filifilia i le taamilosaga resonant.

O le isi mea lelei o le maualuga Q tau o le maualalo o le gau, o lona uiga, itiiti le malosi e faʻaaogaina e le inductor.O le tau maualalo Q o le a maua ai le lautele o le bandwidth ma le maualalo o le resonance amplitude i ma latalata i le oscillation frequency.

Inductance taua

I le faaopoopo atu i le Q factor, o le fua moni o le inductor o le mea moni o lona tau inductance.Mo fa'aoga leo ma le malosi, o le tau o le inductance e masani lava o Henry, ae o le tele o taimi fa'aoga e masani ona mana'omia ai se inductance la'ititi, e masani lava i le tele o millihenry po'o microhenry.

O le tau o le inductance e faʻalagolago i le tele o mea, e aofia ai le fausaga, lapoʻa autu, mea autu ma le liliu moni.Inductance e mafai ona faʻamautu pe fetuutuunai.

Fa'aaogaina oI-foliga Inductor

I-foliga inductor e masani ona faʻaaogaina i: TV ma mea faʻalogo;Meafaigaluega tau fesootaiga;Pusa ma fa'ailo;Pule pulea;Faiga e mana'omia ai feso'ota'iga lautele ma tulaga maualuga Q.

E ala i le malamalama o loʻo i luga o le faʻatinoga, uiga ma galuega a le I-shaped inductor, e mafai ona tatou aʻoaʻoina o le I-shaped inductor e faʻaaogaina lautele i le taavale faʻapipiʻi GPS, taʻavale faʻapipiʻi DVD, masini eletise, puʻe vitio, faʻaaliga LCD, komepiuta. , mea faigaluega a le fale, meataalo, oloa fa'atekinolosi, meafaigaluega fa'atekonolosi saogalemu ma isi mea fa'aeletoroni.

Afai e te fiafia i nisi fa'amatalaga, fa'amolemole lagona le saoloto ifaafesootai matou.

 


Taimi meli: Tes-12-2022