124

tala fou

O se tulaga masani: E faʻapipiʻi e se inisinia mamanu se ferrite bead i totonu o se matagaluega o loʻo feagai ma faʻafitauli EMC, ae naʻo le iloa o le lopa e sili atu le leaga o le pisa e le manaʻomia. E faʻapefea ona tupu lenei mea?
O le tali i lenei fesili e fai lava si faigofie, ae atonu e le malamalama lautele vagana ai mo i latou o loʻo faʻaaluina le tele o taimi e foia ai faʻafitauli EMI. Faʻafaigofie, ferrite beads e le o ferrite beads, e le o ferrite beads, etc. se laulau o loʻo lisiina ai latou numera vaega, faʻalavelave i nisi taimi faʻapitoa (e masani lava 100 MHz), DC tetee (DCR), maualuga faʻatatau i le taimi nei ma nisi itu Faʻamatalaga (silasila i le Laulau 1). O mea uma e toetoe lava a tulaga masani. pepa o le fa'amatalaga o meafaitino ma uiga fa'atino fa'asolo fa'atatau.
Ferrite beads o se masini passive lea e mafai ona aveesea le pisapisao malosi mai le matagaluega i le tulaga o le vevela. Magnetic beads e maua ai le impedance i le tele o laina laina, ma faʻaumatia uma poʻo se vaega o le malosi leo le manaʻomia i lenei laina faʻaogaina. e pei o le laina Vcc o se IC), e manaʻomia le maualalo o le tau o le tetee a le DC e aloese ai mai le tele o le malosi o le eletise i le faailo manaʻomia ma / poʻo le voltage poʻo le puna o loʻo i ai nei (I2 x DCR gau). maualuga impedance i nisi o laina faʻamalamalamaina masani. , o le tele o viliina, o le maualuga lea o le impedance, ae o le umi o le tino o le coil i totonu e umi atu, o le a maua ai foi se maualuga maualuga o le DC.
O se tasi o vaega autu o le faʻaaogaina o pulu ferrite i talosaga EMI o le vaega e tatau ona i ai i le vaega tetee. O le a le uiga? Faʻafaigofie, o lona uiga o le "R" (AC resistance) e tatau ona sili atu nai lo le "XL" (inductive reactance) .I alalaupapa e XL> R (maualalo taimi), o le vaega e sili atu e pei o se inductor nai lo se tetee. I le taimi ole R> XL, o le vaega amio e pei o se tetee, o se uiga manaomia o ferrite beads.The o le tele o le "R" e sili atu nai lo le "XL" ua taʻua o le "crossover" frequency. O loʻo faʻaalia i le Ata 1, lea o le faʻasologa o le faʻaogaina o le 30 MHz i lenei faʻataʻitaʻiga ma ua faailogaina i se aū mumu.
O le isi auala e vaʻavaʻai ai i lenei mea o loʻo faʻatatau i le mea moni o loʻo faia e le vaega i le taimi o lona inductance ma le tetee vaega. E pei o isi talosaga e le fetaui le impedance o le inductor, o se vaega o le faailo o loʻo oʻo mai e atagia i tua i le puna. tuʻuina atu se puipuiga mo meafaigaluega maʻaleʻale i le isi itu o le ferrite bead, ae faʻafeiloaʻi ai foi le "L" i totonu o le matagaluega, lea e mafai ona mafua ai le resonance ma le oscillation (tagi). o le pisa malosi o le a atagia ma o se vaega o le pisa malosi o le a pasi, e faalagolago i le inductance ma impedance tau.
Pe a i ai le pulu ferrite i lona vaega tetee, o le vaega e amio e pei o se tetee, o lea e poloka ai le malosi o le pisa ma mitiia lena malosi mai le matagaluega, ma mitiia i le tulaga o le vevela. o le faiga lava lea e tasi, laina gaosiga ma tekinolosi, masini, ma nisi o mea tutusa vaega, ferrite beads faaaoga mea leiloa ferrite, a'o inductors faʻaaogaina le maualalo o le gau o le Oxygen material.This o loʻo faʻaalia i le pupuni i le Ata 2.
O le ata o loʻo faʻaalia [μ''], e atagia mai ai le amio a le mea o loʻo leiloa ferrite bead.
O le mea moni o le impedance o loʻo tuʻuina atu i le 100 MHz o se vaega foi o le filifiliga faʻafitauli. I le tele o tulaga o le EMI, o le faʻalavelave i lenei taimi e le taua ma faʻasesē. , avea mafolafola, ma o le impedance e oʻo atu i lona tau maualuga i lenei taimi, ma pe o le mea o loʻo i ai pea i lona tulaga inductance poʻo ua suia i lona tulaga tetee. a itiiti mai e pei ona faʻaalia i le pepa faʻamatalaga. Vaʻai le Ata 3. O pupuni uma e 5 i lenei ata e mo 120 ohm ferrite beads eseese.
Ma, o le mea e tatau ona maua e le tagata faʻaoga o le impedance curve o loʻo faʻaalia ai uiga masani o le ferrite bead.O se faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave faʻalavelave masani o loʻo faʻaalia i le Ata 4.
O le ata 4 o loʻo faʻaalia ai se mea taua tele. O lenei vaega o loʻo taʻua o le 50 ohm ferrite bead ma le tele o le 100 MHz, ae o lona faʻasolosolo faʻasolosolo e tusa ma le 500 MHz, ma e sili atu nai lo le 300 ohms i le va o le 1 ma le 2.5 GHz. o le va'ava'ai i le pepa fa'amaumauga o le a le fa'ailoa ai e le tagata fa'aoga lenei mea ma e ono fa'aseseina.
E pei ona faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga, o mea totino o mea e eseese. E tele fesuiaiga o ferrite faʻaaogaina e fai ai ferrite beads.O nisi mea e maualuga le gau, broadband, maualuga taimi, maualalo le faʻaofiina gau ma isi. fa'aoga masani ma fa'alavelave.
O le isi faʻafitauli masani e faʻapea o le au faʻataʻitaʻiga o le matagaluega e faʻatapulaʻaina i nisi taimi i le filifilia o pulu ferrite i totonu o latou faʻamaumauga faʻamaonia faʻamaonia. e le tatau ona iloilo ma faʻamaonia isi meafaitino ma numera vaega.I le taimi ua tuanaʻi talu ai nei, o lenei mea na taʻitaʻia pea i nisi o aʻafiaga faʻalavelave o le uluai faʻafitauli pisa EMI o loʻo faʻamatalaina i luga. atonu e le aoga. E le mafai ona e mulimuli i le fofo EMI o le poloketi talu ai, aemaise lava pe a suia le tele o le faailo e manaʻomia poʻo le faʻasolosolo o vaega faʻavevela e pei o suiga o meafaigaluega uati.
Afai e te vaʻavaʻai i pupuni faʻalavelave e lua i le Ata 6, e mafai ona e faʻatusatusaina aʻafiaga o mea e lua o vaega faʻatulagaina tutusa.
Mo nei vaega e lua, o le impedance i le 100 MHz o le 120 ohms. Mo le vaega i le agavale, faʻaaogaina le mea "B", o le maualuga o le impedance e tusa ma le 150 ohms, ma e iloa i le 400 MHz. Mo le vaega i le itu taumatau , faʻaaogaina le mea "D", o le maualuga o le impedance o le 700 ohms, lea e ausia i le tusa ma le 700 MHz. Ae o le eseesega tele o le faʻasolosolo faʻasolosolo. , a'o le maualuga tele o mea "D" o lo'o tumau pea i le 400 MHz. O le fea vaega e sa'o e fa'aoga? E fa'alagolago i talosaga ta'itasi.
O le ata 7 o loʻo faʻaalia ai faʻafitauli masani uma e tupu pe a filifilia le ferrite beads sese e taofiofia le EMI. O le faʻailoga e leʻi faʻaaogaina e faʻaalia ai le 474.5 mV undershoot i luga o le 3.5V, 1 uS pulse.
I le iʻuga o le faʻaaogaina o se mea e maua ai le tele o mea (nofoaga totonugalemu), o le undershoot o le fua faʻateleina ona o le maualuga o le crossover frequency o le vaega. O le faʻailoga lalo ifo faʻateleina mai le 474.5 mV i le 749.8 mV. O le Super High Loss mea e iai se fa'ase'e fa'ase'e maualalo ma lelei fa'atinoga.O le a avea ma mea saʻo e faʻaoga i lenei talosaga (ata i le taumatau). O le undershoot faʻaaogaina lenei vaega ua faʻaititia i le 156.3 mV.
A'o fa'atupula'ia le sa'o o le taimi nei e ala i lopa, o le mea autu e amata ona saturate.Mo inductors, e ta'ua lea o le saturation current ma ua fa'amaoti mai o se pasene pa'u i le tau inductance.Mo ferrite beads, pe a o le vaega i le vaega tetee, o le O le aʻafiaga o le saturation o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le tau o le impedance ma le frequency.O lenei pa'ū i le faʻalavelave faʻaitiitia le aoga o le ferrite beads ma lo latou gafatia e faʻaumatia le pisa EMI (AC). O le ata 8 o loʻo faʻaalia ai se seti masani DC faʻaituau curves mo ferrite beads.
I lenei ata, o le ferrite bead e faʻamauina i le 100 ohms i le 100 MHz. O le faʻataʻitaʻiga masani lea e fuaina pe a leai se DC DC i le vaega. fa'aoga), o le impedance aoga e pa'u malosi.I luga o le pupuni o loʻo i luga, mo le 1.0 A o loʻo i ai nei, o le suiga lelei o le impedance e suia mai le 100 ohms i le 20 ohms.100 MHz. Atonu e le taua tele, ae o se mea e tatau ona gauai atu i ai le inisinia mamanu. Faʻapea foʻi, e ala i le faʻaaogaina naʻo faʻamatalaga uiga eletise. o le vaega o lo'o i le pepa fa'amatalaga a le tagata fa'atau, o le a le iloa e le tagata fa'aoga lenei mea fa'aituau DC.
E pei o le maualuga o le RF inductors, o le taamilomilo o le pito i totonu i totonu o le ferrite bead o loʻo i ai se aafiaga tele i uiga masani o le pulu. I le Ata 9, e lua 1000 ohm ferrite beads o loʻo faʻaalia i le fale tutusa ma le mea lava e tasi, ae faʻatasi ai ma faʻasalalauga faʻafefe eseese e lua.
O coils o le vaega agavale o loʻo manuʻa i luga o le vaʻa saʻo ma faʻapipiʻi i le itu faalava, lea e maua ai le maualuga o le impedance ma le maualuga o le tali atu nai lo le vaega i le itu taumatau manuʻa i le vaalele faalava ma faaputu i le itu saʻo. i le reactance capacitive maualalo (XC) e fesootai ma le faaitiitia parasitic capacitance i le va o le pito pito ma le coil i totonu. A maualalo XC o le a maua ai se taimi maualuga-resonance maualuga, ona faatagaina lea o le impedance o le ferrite bead e faaauau pea ona faateleina seia oo ina. e oʻo atu i le maualuga o le faʻaogaina o le tagata lava ia, lea e maualuga atu nai lo le faʻatulagaga masani o le ferrite bead O le faʻaogaina o le tau.
Ina ia faʻaalia atili aʻafiaga o le filifiliga saʻo ma le le saʻo o le ferrite bead, matou te faʻaogaina se suʻega suʻega faigofie ma le suʻega laupapa e faʻaalia ai le tele o mea o loʻo talanoaina i luga. "A", "B" ma le "C", o loʻo tu i le mamao mai le masini eletise (TX).
O le faʻamaonia o le faʻamaoni e fuaina i luga o le pito i fafo o le ferrite beads i tulaga taʻitasi e tolu, ma toe fai faʻatasi ma le lua ferrite beads e faia i mea eseese. "A", "B" ma le "C". Ona sosoo ai lea ma le faʻaogaina o mea e sili atu le maualuga o le "D". O faʻamatalaga mataʻitusi i le faʻaogaina o loʻo faʻaogaina nei lua ferrite o loʻo faʻaalia i le Ata 12.
O le "e ala i" faailoilo unfiltered o loʻo faʻaalia i le laina ogatotonu, o loʻo faʻaalia ai nisi overshoot ma undershoot i luga o le siʻitia ma le pa'ū pito, faasologa. E mafai ona iloa o le faʻaaogaina o mea saʻo mo tulaga faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, o le faʻaogaina o mea e leiloa faʻafuaseʻi o loʻo faʻaalia le overshoot lelei. ma lalo ifo le faʻaleleia o faailoilo i luga o le siʻitia ma le paʻu pito. fa'aalia i le laina pito i lalo.
Pe a vaʻavaʻai i le faʻaleleia atili o le EMI faʻatasi ma taimi i le vaega pito i luga fautuaina (Ata 12) i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le Ata 13, e mafai ona iloa mo laina uma, o lenei vaega e faʻaitiitia ai faʻamaʻi EMI ma faʻaitiitia ai le maualuga o le pisa i le 30. e tusa I le 350 MHz laina, o le tulaga taliaina e mamao i lalo ole tapulaa EMI faʻamaonia e le laina mumu.Ole tulaga faʻatonutonu lautele lea mo meafaigaluega Vasega B (FCC Vaega 15 i le Iunaite Setete). O le mea "S" o loʻo faʻaaogaina i ferrite beads e faʻaaogaina faapitoa mo nei laina maualalo. "S" mea e iai sona aafiaga faʻatapulaʻa i luga o le uluai, e leʻi faʻaogaina le maualuga o le pisa o le EMI, ae e faʻaitiitia ai le maualuga tele i le 750 MHz e tusa ma le 6 dB. mafaufau i le fa'aogaina o mea fa'aoga ferrite maualuga e maualuga atu le impedance i le fusi o alaleo.
O le mea moni, o tatagi uma (e pei ona faʻaalia i le pito i lalo o le Ata 12) e masani lava ona aloese mai suʻega faʻatinoga moni ma / poʻo polokalama faʻataʻitaʻi, ae e faʻamoemoe o lenei tusiga o le a mafai ai e le au faitau ona pasia le tele o mea sese masani ma faʻaitiitia le manaʻomia filifili le ferrite bead sa'o Taimi, ma saunia se amataga sili atu "aʻoaʻoina" pe a manaʻomia pulu ferrite e fesoasoani e foia faafitauli EMI.
Ma le mea mulimuli, e sili ona lelei le faʻamaonia o se faasologa poʻo se faasologa o ferrite beads, e le naʻo se vaega se tasi numera, mo le tele o filifiliga ma le mamanu fetuutuunai. E tatau ona maitauina o loʻo faʻaaogaina e le au faʻatau oloa eseese mea eseese, ma e tatau ona toe iloiloina le faʻatinoina o taimi a tagata taʻitasi. , aemaise lava pe a tele faʻatauga e faia mo le galuega lava e tasi. E fai si faigofie le faia o lenei mea i le taimi muamua, ae o le taimi lava e faʻapipiʻi ai vaega i totonu o le vaega faʻamaumauga i lalo o se numera pulea, e mafai ona faʻaaogaina i soo se mea.O le mea taua o le faʻatinoina o taimi o vaega mai faʻatau oloa eseese e tutusa lelei lava e faʻaumatia ai le avanoa o isi talosaga i le lumanaʻi O le faʻafitauli na tupu. O le a fa'amautinoa ai fo'i o lo'o fa'aoga sa'o ferrite beads e fo'ia ai lau fa'afitauli EMI.
Chris Burket o loʻo galue i le TDK talu mai le 1995 ma o loʻo avea nei ma enisinia talosaga sinia, lagolagoina le tele o vaega passive.Na ia auai i le mamanu o oloa, faʻatauga faʻapitoa ma maketi.Mr.Burket na tusia ma lolomiina pepa faʻapitoa i le tele o faʻasalalauga.Mr.Ua maua e Burket ni pateni e tolu a le US i su'ega opitika/mechanical ma capacitors.
In Compliance o le puna autu lea o tala fou, faʻamatalaga, aʻoaʻoga ma musumusuga mo tagata tomai faʻainisinia eletise ma eletise.
Aerospace Automotive Feso'ota'iga Consumer Electronics Education Malosiaga ma Malosiaga Alamanuia Fa'amatalaga Tekonolosi Foma'i Militeri ma Puipuiga a le Atunu'u


Taimi meli: Ian-05-2022