124

tala fou

Inductors o vaega ia e mafai ona liua le malosi eletise i le malosi maneta ma teu ai.Inductors e tutusa i le fausaga i transformers, ae na o le tasi le viliina.Inductor ei ai se inductance patino, lea na o poloka le suiga o le taimi nei.I le aotelega, 5G telefoni feaveaʻi ua faʻafouina ma faʻafouina, faʻafeiloaʻi i se suiga suiga, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le manaʻoga mo inductors.

Manatu o le Inductor

Inductors o vaega ia e mafai ona liua le malosi eletise i le malosi maneta ma teu ai.Inductors e tutusa i le fausaga i transformers, ae na o le tasi le viliina.Inductors ei ai se inductance patino, lea na o poloka le suiga o le taimi nei.Afai o le inductor o loʻo i totonu o se setete e leai se tafega, o le a taumafai e poloka le taimi nei o loʻo tafe atu i totonu pe a fesoʻotaʻi le matagaluega.Afai o le inductor o loʻo i le tulaga o le tafe o loʻo i ai nei, o le a taumafai e faʻamautu le taimi nei e le suia pe a motusia le matagaluega.

Inductors e taʻua foʻi faʻaoso, reactors ma dynamic reactors.Inductor e masani ona aofia ai le auivi, faʻafefe, ufiufi puipui, mea faʻapipiʻi, autu mageta poʻo le uʻamea, ma isi. Inductance o le fua faatatau lea o le faʻaogaina o le faʻamaneta o le taʻavale i le taimi nei e gaosia ai le faʻaogaina o le maneta faʻataʻamilo i le taʻavale pe a pasi atu le taʻavale. o le au fealua'i.

Pe a tafe atu le DC i totonu o le inductor, na o se laina maneta tumau o le malosi o loʻo faʻataʻamilo i ai, e le suia i le taimi.Ae peita'i, a o'o atu le au fa'asolosolo i totonu o le vili, o laina mageta o lo'o siomia ai o le a suia i le taimi.E tusa ai ma le tulafono a Faraday o le faʻaogaina o le eletise - o le maneta e gaosia ai le eletise, o le suiga o laina maneta o le malosi o le a faʻatupuina ai le malosi faʻaoso i pito uma e lua o le coil, lea e tutusa ma se "puna eletise fou".

Inductors ua vaevaeina i totonu o le tagata lava ia inductors ma le tasi inductors.A iai le taimi nei i totonu o le u'amea, o le a fa'atupuina maneta fa'ata'amilo i le u'amea.

Pe a suia le taimi nei i totonu o le coil, o le maneta o siomia ai o le a suia foi e tusa ai.O lenei suiga o le maneta e mafai ona fa'atupuina ai e le coil lava ia le fa'aosoina o le malosi eletise (fa'aosoina le malosi eletise) (o le malosi eletise e fa'aaogaina e fai ma sui o le voluma fa'amauina o le mana lelei o le elemene galue), lea e ta'ua o le tagata lava ia.

Pe a vavalalata lua inductance coils i le tasi ma le isi, o le suiga mageta o le tasi inductance coil o le a aafia ai le isi inductance coil, lea e taʻua o le tasi inductance.O le tele o le faʻaogaina o le tasi e faʻalagolago i le maualuga o le faʻaogaina i le va o le faʻaogaina o le tagata lava ia o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le lua faʻapipiʻi.O vaega e faia i le faʻaaogaina o lenei mataupu faavae e taʻua o le inductor.

Tulaga atina'e maketi o alamanuia inductor

Chip inductors e fa'avasegaina e ala i le fa'aogaina o le fausaga.E tusa ai ma le faʻavasegaina o le fausaga ma le gaosiga o gaosiga, e vaevaeina inductors i ni vaega se lua: faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻamalosi ma faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi.O le tekinolosi gaosiga autu o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi masani o le "faʻafefe", o lona uiga, o le taʻavale e manuʻa i luga o le maneta e fausia ai se vili faʻapipiʻi (faʻapitoa foʻi o se vili gaʻo).

O lenei inductor o loʻo faʻaalia i le tele o le inductance, maualuga le saʻo o le tau o le inductance, malosi tele, gau laʻititi, gaosiga faigofie, faʻasologa o gaosiga puʻupuʻu, ma lava le tuʻuina atu o meafaitino.O ona faʻaletonu o le maualalo o le tikeri o le gaosiga otometi, maualuga le gaosiga o tau, ma le faigata i le miniaturization ma le mama.

O le China Electronics Industry Association o loʻo fuafua e faʻatupulaia le maketi inductor i le lalolagi i le 7.5% i tausaga taʻitasi i nai tausaga o lumanaʻi, o Saina o se faʻatau tele o masini faʻaogaina.Faatasi ai ma le suiga vave o tekinolosi fesoʻotaʻiga a Saina ma le fausiaina tele o le Initaneti o Mea, aai atamai ma isi pisinisi faʻapitoa, o le maketi o le chip inductor a Saina o le a faʻatupulaia vave nai lo le saoasaoa o le tuputupu aʻe o le lalolagi.Afai o le fua faatatau o le tuputupu ae o le 10%, o le a sili atu i le 18 piliona yuan le tele o maketi o le alamanuia inductor chip.E tusa ai ma faʻamaumauga, o le tele o maketi inductor i le lalolagi i le 2019 e 48.64 piliona yuan, i luga ole 0.1% i lea tausaga ma lea tausaga mai le 48.16 piliona yuan i le 2018;I le 2020, ona o le aʻafiaga o le lalolagi COVID-19, o le aofaʻi o maketi o inductors o le a paʻu i le 44.54 piliona yuan.Ole fua ole maketi inductor a Saina e fa'aalia le atina'e.I le 2019, o le fua o le maketi inductor a Saina e tusa ma le RMB 16.04 piliona, o se siitaga o le 13% pe a faatusatusa i le RMB 14.19 piliona i le 2018. I le 2019, o tupe maua faʻatau a Saina na faʻatupulaia i lea tausaga ma lea tausaga, mai le 8.136 piliona yuan i le 2014 i le 17.045 piliona. i le 2019.

O loʻo faʻamoemoeina o le a faʻateleina le manaʻomia o maketi mo inductors, ma o le a lautele le maketi i totonu o le atunuʻu.I le 2019, na auina atu e Saina 73.378 piliona inductors ma faaulufale mai 178.983 piliona inductors, 2.4 taimi le tele o oloa auina atu i fafo.

I le 2019, o le tau o oloa auina atu i fafo a Saina o le US $ 2.898 piliona ma o le tau o le faaulufale mai o le US $ 2.752 piliona.

Ua o'o i le fa'atupuina o suiga fa'atupulaia mai le gaosiga o vaega fa'atauva'a fa'aopoopo, OEM mo fa'ailoga fa'ailoga mai fafo e o'o atu i le fa'aulufaleina o feso'ota'iga fa'aopoopo e maualuga le tau, ma ua avea fa'ailoga ta'uta'ua i le lalolagi.I le taimi nei, o le gaosiga o telefoni feaveaʻi a Saina e tusa ma le 70% poʻo le 80% o le aofaʻi o le lalolagi, ma o pisinisi a Saina o loʻo pulea le ogatotonu ma mulimuli ane vaega o le lalolagi faʻatau eletise alamanuia filifili, faʻapotopotoga ma isi faʻalapotopotoga, o le mea lea, i lalo o le maliega faʻapisinisi o le "taavale e. pei o se telefoni fe'avea'i tele" ma le talaaga o lo'o fa'apipi'iina e le aufaipisinisi fa'atekonolosi filifili pisinisi i le fanua o ta'avale atamai, o le fa'amoemoe o le fa'atauga o pisinisi fa'aeletonika fa'atau i totonu o le atunu'u i le lumana'i e tatau ona tulimatai atu i ai.

Ole si'itia ole numera ole 5G telefoni fe'avea'i ua fa'atuputeleina le fa'aogaina ole fa'aogaina ole iunite tasi.O lo'o fa'afeagai le inductors maualuga o le lalolagi i se va tele o le gafatia ma le utiuti o sapalai.I se aotelega, o le suia o telefoni feaveaʻi 5G na faʻafeiloaʻi ai se suiga suiga.O le manaʻoga mo inductance na faʻaauau pea ona faʻateleina.O le faʻamaʻi na taʻitaʻia ai le faʻamavaeina o isi faʻalavelave faʻapitoa.O isi mea fa'apitonu'u na tatala avanoa.


Taimi meli: Ian-03-2023