124

tala fou

O le inductance o se vaega autu o le inductor coil, lea e faʻaalia ai le gafatia o le coil e teu ai le malosi maneta i totonu o se matagaluega. O mea autu e aʻafia ai le inductance e aofia ai le numera o le faʻaogaina o le uʻamea, le lautele o le pito i totonu, le umi o le coil, mea autu, ma le fausaga o le uʻamea.

O mea e a'afia ai le inductance

Numera o liuliu vili (N): E fa'atatau le inductance i le sikuea o le aofa'i o le li'o. O le tele o liuliuli o lona uiga o se maneta malosi, lea e faateleina ai le inductance.

Coil pito i totonu (A): O le tele o le vaega o le koluse o le coil, o le sili atu lea o le inductance. O le tele o le totonugalemu o le coil, o le tele foi lea o le faʻafefe mageta, lea e faʻateleina ai le inductance.

Umi o le vili (l): O le fa'aosoina e fa'atatau i le umi o le vili. O u'aumi uumi e fa'aitiitia ai le fa'asoaina o le maneta, e mafua ai le fa'aitiitia o le fa'afefe maneta ma fa'aitiitia ai le inductance.

Mea autu (μ): O le faʻaogaina o le maneta o le totonugalemu o loʻo i ai se aafiaga taua i le inductance. E mafai ona fa'ateleina le fa'aosoina o mea fa'amaneta (e pei o le u'amea ma le nickel).

Fa'asologa o le u'amea: E aofia ai foliga ma le fa'atulagaina o le u'amea. O fausaga faʻapipiʻi eseese o le a taʻitaʻia ai le tufatufaina atu o le mageta ma le faʻaogaina o aʻafiaga, lea o le a aʻafia ai le inductance.

E fa'afefea ona fa'atatau le inductance o le coil?

A maeʻa ona malamalama pe faʻafefea ona aʻafia nei mea taua i le inductance, e mafai ona tatou faʻaogaina ni fua faʻatatau e fuafua ai le inductance. Ole mea o loʻo mulimuli mai o le a faʻaalia ai le tele o metotia faʻatatau masani, tuʻufaʻatasia ma faʻamaufaʻailoga faʻapitoa i faʻaoga aoga, e fesoasoani ia i tatou e fuafua saʻo le inductance o le inductor coil.

Mo le faʻapipiʻi tasi, e mafai ona fuafua le inductance e faʻaaoga ai le fua faʻatatau:

Mo le tele-layer, multi-row coil, e mafai ona fuafuaina le inductance e faʻaaoga ai le fua faʻatatau:

Mo le tele-layer, laina tasi-laina coil, e mafai ona fuafuaina le inductance e faʻaaoga ai le fua faʻatatau:

Faʻamatalaga i nei fua faʻatatau, e mafai ona tatou faʻatatauina le inductance o le coil e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga mamanu faʻapitoa. I faʻatinoga faʻatinoga, faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga e mafai ona tuʻufaʻatasia e faʻamaonia atili ma fetuunai iʻuga faʻatatau e fetaui ma manaʻoga o taʻaloga faʻapitoa. O le malamalama ma le fa'ata'ita'iina o nei metotia fa'atatau e taua tele mo le fa'atulagaina ma le fa'amalieina o u'amea inductor.

Ou te faʻamoemoe o lenei tusiga ua tuʻuina atu ia te oe se malamalamaaga loloto o le malamalama talafeagai o inductors. Afai ei ai ni au fesili po'o ni fautuaga, fa'amolemole fa'amolemolefaafesootai matoupe tuu se savali.

 


Taimi meli: Iul-03-2024